latinica  ћирилица
16/04/2024 |  19:52 ⇒ 17/04/2024 | 00:00 | Аутор: РТРС

Фудбалери Борца у финалу Купа БиХ (ФОТО)

Фудбалери бањалучког Борца пласирали су се у финале Купа БиХ. Изабраници Винка Мариновића побиједили су са 2:1 (0:0), екипу Широког бријега, у реванш сусрету полуфинала.
Фудбалери Борца - Фото: Уступљена фотографија
Фудбалери БорцаФото: Уступљена фотографија

Утакмица на Градском стадиону у Бањалуци играна је пред малим бројем посјетилаца због хладног и кишовитог времена, које је током поподнева захватило већи дио Републике Српске,

Гостујућу екипу у вођство је довео везни фудбалер Широкобријежана, Марко Матић у 69. минути сусрета, да би осам минута касније изједначење црвено-плавима донио Стефан Фицовић.

Коначан резултат 2:1 за Бањалучане поставио је Дамир Хреља у 87. минуту утакмице.

      View this post on Instagram

A post shared by ФК Борац Бања Лука (@fkboracbanjaluka)

У првом сусрету одиграном прије 13 дана у Читлуку, Борац је славио резултатом 3:1.

Фудбалери Борца ће у борби за трофеј побједника Купа БиХ, 8. и 15. маја, укрстити копља са успјешнијим из два дуела Слоге Меридиан и Зрињског.

Први меч, игран на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи, завршен је ремијем без погодака, а реванш се игра сутра од 18.00 часова на стадиону "Под Бијелим бријегом".

Фудбалски клуб Борац се пред меч са Широким бријегом прикључио акцији "Од Бањалуке с љубављу" која за циљ има прикупљање средстава за изградњу објекта за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју у Бањалуци.

С тим у вези, клуб из Платонове улице донираће дио прихода од продатих улазница за реванш утакмицу полуфинала Купа БиХ за акцију "Од Бањалуке с љубављу" коју можете да подржите и позивом на број 1414.