latinica  ћирилица
11/04/2024 |  21:27 ⇒ 22:45 | Аутор: sputniknews.com

Тежак пораз Звезде у Истанбулу срушио снове Партизану; Теодосић искључен (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде убједљиво су поражени у посљедњем, 34. колу Евролиге, на гостовању Ефесу у Истанбулу резултатом 100:55, а тај исход није ишао на руку Партизану коме је био неопходан тријумф вјечитог ривала како би се пласирао у доигравање за наставак такмичења.
Милош Теодосић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Милош Теодосић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Ефес је уписао 17. побједу у сезони, недостижну за Партизан који ће у петак играти за опроштај од Евролиге јер пред тај дуел са Валенсијом заостаје два тријумфа за турским тимом који је потпуно надиграо Звезду.

Обје екипе су конфузно ушле у утакмицу, Ефес је први стекао нешто осетнију предност, захваљујући изгубљеним лоптама Звезде која их је за првих десет минута имала чак осам, али није имала велики заостатак – свега четири поена на крају прве дионице (15:11).

У наставку су обје екипе заиграле ангажованије, Звезда је за нових десет минута изгубила "само" шест лопти, али је примила десет поена више па је на полувремену имала заостатак од 45:31.

Бриљантан у тиму Ефеса био је Илајџа Брајант који је за осам минута убацио чак 19 поена, а једини вриједан помена у екипи Звезде, Лука Митровић, имао је десет уз пет скокова.

Ефес је послије одмора наставио да подиже предност, имао је чак и 21 поен вишка послије три минута игре, какав-такав отпор је пружао Недовић, али као да су сви актери само чекали да се меч заврши.

Ипак, драма је виђена у финишу треће дионице, нерве је изгубио Милош Теодосић, послије потеза играча Ефеса Томпсона, добио је најприје техничку грешку, а потом је јурио судије по терену и додијељено му је искључење.

У четвртом минуту посљедње дионице умало су се потукли Боломбој и Џоунс, пошто је претходно играч Ефеса бацио на паркет капитена Звезде Лазића и то је дало додатни импулс домаћима да наставе да подижу разлику серијом од 16:0.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Брајант са 26 поена, а у екипи Звезде Митровић, Недовић и Гедраитис су уписали по 11.

На крају, убједљив пораз за Црвену звезду у посљдњем овогодишњем учешћу у Евролиги којим се неће поносити јер остаје на 16. позицији са свега 11 побједа на 34 утакмице.