latinica  ћирилица
28/03/2024 |  19:19 | Аутор: СРНА

Вулић: Сигурну будућност има једино Република Српска на челу са Милорадом Додиком

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да сигурну будућност има једино Република Српска, а БиХ, састављена од два ентитета, од којих је један управо Република Српска, нема ни будућност ни суверенитет од 1995. године, а томе доприносе бошњачки климоглавци и поданици из другог ентитета - ФБиХ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Реагујући на изјаву Дениса Бећировића да БиХ "има сигурну будућност и да зависи од Додика не би имала ни садашњост", Вулићева је рекла за Срну да разумије Бећировићеву болесну жељу да постане политичар као Додик који је избор народа 20 година.

- Заиста имам разумијевања за његову болесну амбицију да једног дана буде озбиљан политичар, као и његов комплекс који све више долази до изражаја, а зове се "кад порастем бићу Милорад Додик". Његове жеље и амбиције имају логике док су у неким разумљивим границама, јер је Милорад Додик политичар континуитета и будућности, који је исписао, исписује и исписиваће странице новије историје -  нагласила је Вулићева.

Она је рекла да Бећировић и остали инстант политичари из ФБиХ од комплекса "зашто не могу да дорастем Додику" раде интензивно на распакивању Општег оквирног споразума за мир у БиХ, а све с циљем стварања муслиманске БиХ.

- Не чуди ни жеља Мајкла Марфија, Кристијана Шмита и остале бошњачке елите да Милорад Додик буде убијен. Имамо информације о атентату, киднаповању, хапшењу, а сада без скривања, јавно најављују и убиство предсједника Српске. Да ли то значи да предсједник Српске треба да буде убијен да би Мајкл Марфи и пропали њемачки министар пољопривреде Кристијан Шмит постали битни, а БиХ нова тачка жаришта, сукоба и криза у Европи, јер су на Украјини очигледно поломили зубе - навела је Вулићева.

Када је ријеч о Бећировићевој изјави да "најоштрије осуђује", како каже, "непримјерене" нападе Додика на САД, Њемачку и Велику Британију, Вулићева је рекла да одавно није видјела толику количину љигавости и понизности, да то не заслужује никакав коментар, те да би само упитала да ли је то изјавио онај коме су уста пуна наводне суверене БиХ, читај муслиманске, у којој странци управљају и доносе законе и одлуке.