latinica  ћирилица
28/03/2024 |  18:25 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Сара Ћирковић, олимпијка из Братунца - понос Српске и Србије (ВИДЕО)

Сара Ћирковић понос је Републике Српске и Србије. Ова дјевојка из Братунца, са 19 година направила је невјероватан успјех и боксерску каријеру. Једина је спортискиња из Републике Српске која се квалификовала на Олимпијаду у Паризу. Ових дана вриједно тренира у Зворнику и припрема се за још једну медаљу, ону најсјајнију.
Сара Ћирковић - Фото: РТРС
Сара ЋирковићФото: РТРС

Сара из Братунца маштала је о титулама и успјесима на највећим спортским такмичењима. Сад су јој снови на дохват руке, с обзиром да је изборила пласман на Олимпијске игре, које су круна сваког спортисте.

Најталентованија српска боксерка захвална је навијачима из Српске и Србије који су јој, каже, дали невјероватну снагу до успјеха.

- Ово је испуњење мог сна. Драго ми је што су ме људи пратили  и знам колико им то све значи - истакла је Ћирковићева.

Након успјеха у Шпанији и кавлификације на олимпијске игре, нема предаха. Припреме за напад на олимпијску медаљу су почеле. Ова деветнаестогодишнја дјевојка, понос Српске и Србије, вриједно ради и тренира у Зворнику.

- Слиједи Европско првенство у Београду, потом Олимпијске игре у Паризу - наглашава Сара.

Пресрећан је и тренер Мирко Ждрало. Од старта каријере је вјеровао у Сарин успјех.

- Нисмо још увек свјесни колико је ово велики успјех, али свакако да ће се једна дјевојка од 19 година квалификовати на Олимпијаду, бити заједно са Новаком и другима и уједно представљати Српску и Србију - каже Ждрало.

Планови наше шампионке су јасни, жели да се химна "Боже правде" чује и у Паризу.

- Велика је ствар учествовати на Олимпијским играма, али ја идем на злато - самоувјерено је поручила Сара Ћирковић. 

Сара Ћирковић чланица је БК "Обилић" из Зворника, која ниже успјех за успјехом. Прошле године освојила је златну медаљу у финалу Европског првенства у боксу за млађе сениоре, а годину раније узела је титулу на свјетском првенству у омладинској конкуренцији, сад је на реду она најсјајнија.