latinica  ћирилица
28/03/2024 |  09:34 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

У Београду потписан меморандум о усклађивању система наплате путарина (ВИДЕО)

У Београду је потписан Меморандум о пословној сарадњи Аутопутева Републике Српске, Путева Србије и Аутоцеста ФБиХ који предвиђа усклађивање система електронске наплате путарина три стране.
Меморандум о усклађивању система наплате путарина - Фото: РТРС
Меморандум о усклађивању система наплате путаринаФото: РТРС

Меморандум су потписали вршиоци дужности директора три јавна предузећа Недељко Ћорић, Зоран Дробњак и Денис Ласић.

Свечаном пописивању Меморандума присуствовао је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије Горан Весић.

Весић је нагласио да је ријеч о важном договору три стране на интеграцији региона, који ће олакшати живот људима јер ће моћи да користе јединствен ТАГ уређај, што ће им омогућити да кроз наплатне рампе на путевима у Србији и БиХ пролазе без задржавања и чекања.

Захвалио је министру саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељку Чубриловићу и министру комуникацију и транспорта у Савјету министара Едину Форти јер су дали велики допринос у припреми и закључењу данашњег споразума.

Весић је истакао да овај меморандум показује да Србија, Република Српска и ФБиХ показују да желе да живе исти живот, да сарађују и да се додатно интегришу.

- На крају крајева, говоримо истим језиком и живимо на истом простору. Зато је веома битно да сарађујемо и помажемо једни друге, јер само тако можемо да опстанемо у овом нестабилном времену - рекао је Весић.

Он је истакао да су Србија и БиХ развили веома добру сарадњу у области саобраћаја и инфраструктуре, додајући да то потврђује заједничка градња ауто-пута Београд–Сарајево и двије брзе саобраћајнице којима ће се двије земље додатно повезати.

Весић је нагласио да ће Србија и БиХ преживјети нестабилна времена у Европи само ако се буду држали заједно.