latinica  ћирилица
27/03/2024 |  15:51 | Аутор: СРНА

Бициклистичка трка "Београд-Бањалука" од 17. до 21 априла

Град Бијељина ће по 16. пут бити домаћин бициклистичке трке "Београд - Бањалука" која ће од 17. до 21. априла окупити 175 бициклиста из 31 земље свијета.
Бициклистичка тркa "Београд - Бањалука" - Фото: РТРС
Бициклистичка тркa "Београд - Бањалука"Фото: РТРС

Иако је одавно договорено од данас је и званично да ће највећи град Семберије бити циљ прве етапе дуге 140 километара, а која креће из Београда.

Савјетник градоначелника Радослав Остојић срећан је што ће Бијељина 16. пут од укупно 18 издања трке бити домаћин каравана.

- Дугујемо захвалност организатору трке што смо домаћини спектакла, који на одличан начин промовише Српску и Србију. Ово је лијепа прилика да представимо наш град. Овај догађај сам по себи носи много симболике, а посебно је добар начин да се представимо као пријатан и сусретљив народ, познат да госта дочека на најбољи начин. Долазе нам екипе са четири континента, чак и са Филипина и из Гуама, сви они ће чути за Бијељину и то је сигурно велика ствар. У договору са људима из дирекције трке уочи доласка бициклиста организоваћемо и трке за наше школарце - рекао је Остојић.

Први човјек трке Владимир Куваља нагласио је да без Бијељине овај догађај не би био потпун.

- Бијељина је уз Београд и Бањалуку највише пута била домаћин и сигуран сам да ће бити и у будућности. Ове године смо додатно подигли ниво кад је у питању пренос и продукција, што је одлична прилика да сви градови и општине који су укључени у организацију додатно промовишу оно са чиме могу да се похвале. Етапа која завршава у Бијељини симболизује прелаз између Српске и Србије без заустављања на граници и са те стране посебно је важна.

Велики адут Републике Српске биће Ђорђе Купусовић, момак из Бијељине који ће имати посебан мотив у првој етапи.

- Очекујем да представим свој град у најбољем свјетлу, потрудићу се да на циљу обучем мајицу за најбољег спринтера. Позвао бих све суграђане да дођу на циљ 18. априла, да поздраве учеснике из свих крајева свијета, те да се на сат, два стрпе када је у питању саобраћај. Мој циљ је да поносно представљам свој град и Републику Српску, учинићу све да тако и буде - рекао је Купусовић.

Првог дана, 17. априла биће одржана кружна трка у Обреновцу. Дан касније на програму је поменута етапа од Београда до Бијељине.

Друга етапа на програму је 19. априла од Зворника преко Братунца и Шековића до Власенице, а потом слиједи најтежа етапа која се вози од Вишеграда преко Рудог, Рогатице и Сокоца до Јахорине. Посљедња етапа на програму је 21. априла од Добоја до Бањалуке.