latinica  ћирилица
25/03/2024 |  09:31 | Аутор: СРНА

Захарова: САД покрива Зеленског помињањем Исламске државе

Послије напада на концертну дворану у близини Москве, Америка покушава да спаси Украјину помињањем терористичке групе Исламска држава и да прикрије себе и режим украјинског предсједника Владимира Зеленског који је створила, навела је портпаролка МИП Русије  Марија Захарова у чланку за портал Кп.ру.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Амерички политички инжењери су сами себе сатјерали у ћошак причама да је напад на Крокус сити хол извршила терористичка група Исламска држава - нагласила је Захарова.

Према њеним ријечима, Вашингтон покушава да покрије себе и режим Зеленског "страшилом Исламске државе", пренио је ТАСС.

Захарова је истакла да низ фактора директно и индиректно указује на умијешаност америчких власти у спонзорисање украјинског тероризма.

Она је скренула пажњу на "невиђену количину оружја и милијарде долара уложених у кијевски режим без одговорности и уз кориштење корупционашких шема, агресивну реторику у вези са Русијом, бијесни национализам, забрану мировних преговора о Украјини, бескрајне позиве на рјешавање сукоба силом, одбијања да се осуде вишегодишњи терористички напади које је извршио кијевски режим и масовну информативну и политичку подршку свим, чак и најгрознијим поступцима Зеленског".

Захарова је напоменула да је ранија америчка интервенција на Блиском истоку довела до појаве, јачања и институционализације низа радикалних и терористичких група које су и данас активне у том региону.

- Која је логика, питате се? Новац и моћ. А, с обзиром на међународно-правну забрану директних интервенција, ријеч је и сијању "контролисаног хаоса" и преобликовању свјетског поретка рукама терориста. Пажња, питање за Бијелу кућу: Да ли сте сигурни да је Исламска држава? Нећете ли се касније предомислити? - додала је Захарова.