latinica  ћирилица
25/03/2024 |  07:35 ⇒ 10:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија против Кипра у Ларнаки; Пикси: Хоћу реакцију

Фудбалска репрезентација Србије данас од 18.00 игра пријатељску утакмицу против Кипра у Ларнаки са жељом да поправи утисак послије пораза од Русије у Москви (4:0).
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/TOMS KALNINS, илустрација) -
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/TOMS KALNINS, илустрација)

Селектор Србије Драган Стојковић најавио је велики број измјена у тиму.

- Миленковић се прикључио, сви конкуришу за тим, биће неких промјена и ту нема дилеме. Желимо да пробамо нешто што смо радили претходних дана и ову утакмицу гледамо као на "рехабилитацију" послије онога у Русији. Очекујем да играчи обаве све што треба на терену. Утакмица у Русији је пораз који је дошао, али то није био најбољи тим Србије и треба бити поштен и то рећи. Има играча који су у предности на појединце који су почели у Москви, а све то значи да очекујем боље издање сада на Кипру - истакао је Стојковић.

Он је открио да ће Лазар Самарџић бити стартер умјесто капитена Душана Тадића и да га је зато "замијенио" и на обраћању медијима.

- Па добро, није страшно, мало да га одморимо. Чујте, прича се да су ово припреме за Европско првенство, али оно почиње тек за три мјесеца. И када се враћамо на Русији, све је било јасно са црвеним картоном, јасно је било и Русима. Можеш да се браниш, пред тобом је практично цијели меч са играчем мање, али реалност је да се тешко може одбранити у таквој ситуацији- Зато ми је жао што се све тако издешавало, рани картон, искључење, па пенал. Видјећемо, имамо и у јуну двије утакмице - рекао је он.

- Мислим да је најважније да пратим свој инстикт, када сам га пратио, било је добро. Разумијем и критику, све је то у реду, лијек је да се не улази у било какву врсту полемике, али важно је да се сачува концентрација, то је најважније за екипу - додао је Стојковић.

Стојковић истиче да претпоставља да су људи незадовољни, али притисак увијек постоји, све је то у рок службе.

- Важно је да радите поштено и да све буде добро на крају. Рекао сам играчима да желим да видим реакцију, револт, нисам оптерећен резултатом, никад нисам рекао да мора да побиједе, али побиједиће ако буду агресивнији, пруже добру игру због репутације коју су створили. Хоћу позитивну реакцију свих играча, од задње линије до нападача. Максимално ангажовање и респект према принципима игре коју желимо да пружимо. Нико се не осјећа лијепо када га критикујете, стваљате под упитник његов квалитет. Зато желим реакцију. Тим ће против Кипра изаћи максимално озбиљно и са доста промјена, сигурно - поручио је Стојковић.

На питање да ли је ово посљедњи филтер за неке играче, Стојковић се нашалио ријечима да може бити, али не мора да значи.

- Што се тиче финалног списка биће велика конкуренција, а на играчима је да се доказују из недјеље у недјељу. Видјећемо ко је у каквој форми и ко заиста може да помогне тиму. Морамо, хоћемо и можемо да будемо далеко бољи, све захтјеве да спроведемо до једне тачке која ће нас све учинити задовољним. Има доста времена до јуна, све пратимо, ривале такође. На играчима је да се труде и боре, а крајем маја одлучићемо ко ће бити на списку за Европско првенство - закључио је Стојковић.