latinica  ћирилица
17/03/2024 |  08:49 ⇒ 11:06 | Аутор: РТРС

Додик: И убудуће добри односи Српске и Русије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је аустријске новинаре који су пратили панел дискусију на Дипломатској академији у Бечу више интересовао његов пријатељски однос са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином него европски пут БиХ, што је била тема дискусије, али да им је пренио јасан став да Српска и Русија традиционално имају добре односе и да ће тако бити и у будућности.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Када заврши рат у Украјини нећу моћи доћи на ред да се видим с предсједником Путином од Европљана који ће тада жељети да се сусретну с њим у Кремљу. Ово је био мој одговор аустријским новинарима који су пратили панел дискусију на Дипломатској академији у Бечу - навео је Додик на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Он је истакао да је на панелу поновио и став да у Републици Српској очекују да након 21. марта БиХ престане да буде колонија међународне управе, да истог дана, сходно европским стандардима, нестане лажни високи представник и да из Уставног суда БиХ оду стране судије.

- Током седмице одржана је сједница Извршног комитета СНСД-а на којој је закључено да подржавамо европски пут и да главни преговарач са ЕУ треба да буде из Републике Српске - навео је Додик.

Додик, који је и лидер СНСД-а је у објави на друштвеним мрежама подсјетио и на заједничку посјету са предсједником Србије Александром Вучићем селу Памбуковица код Уба, на присуство осмомартовским прославама у организацији актива жена СНСД-а широм Републике Српске, као и на своју рођенданску прославу са породицом и пријатељима.