latinica  ћирилица
17/03/2024 |  07:46 ⇒ 10:56 | Аутор: РТРС

Вујичић: Путин апсолутни фаворит на изборима у Русији (ВИДЕО)

Биралишта у Русији отворена су до 20 часова по локалном времену. Изборе посматрају акредитовани међународни посматрачи из 106 различитих земаља, њих више од 700.
Мирослав Вујичић - Фото: РТРС
Мирослав ВујичићФото: РТРС

- Владимир Путин је апсолутни фаворит на изборима, вјерујем да ће бити изабран - рекао је Мирослав Вујичић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, који је посматрач избора из Републике Српске у Нижњем Новгороду.

Вијучић је гостујући у нашем Јутарњем програму навео да у Русији постоји три милиона гласача, избори трају три дана, а гласачка мјеста затварају се данас у 20 часова.

- Руси користе савремене технологије у гласању, направили су огроман искорак у том смислу, који би цијела Европа требало да примијени - истакао је Вујичић и додао да није видио ни један инцидент на бирачким мјестима у Нижњем Новгороду.

Говорећи о притисцима које САД врше на Републику Српску, Вујичић је истакао да се америчка политика није промијенила према Србима већ дуги низ година.

- Њихова демократија је бесмислена јер начин на који се они понашају према према демократски изабраним поредставницима власти је невиђено. Предсједник Српске Милорад Додик ће издржати и до сада је подносио разне врсте пртисака. Политика САД неће сломити Српску - поручио је Вујичић.