latinica  ћирилица
16/03/2024 |  15:45 | Аутор: СРНА

Бијељина: Ухапшена четири лица, полицајац лакше повријеђен

Припадници Полицијске управе Бијељина ухапсили су четири лица из овог града због почињених кривичних дјела и ометања службених лица у вршењу службене радње, приликом чега је полицајац лакше повријеђен.
ПУ Бијељина - Фото: РТРС
ПУ БијељинаФото: РТРС

На основу наредбе Основног суда у Бијељини и под надзором надлежног тужилаштва извршен је претрес стана и других просторија и возила у Бијељини које користе лица чији су иницијали М.П, С.П, Д.П. и М.П, те пронађена и одузета комплетна опрема за фалсификовање исправа, око 100 грама марихуане, као и дигитална вага за прецизно мјерење.

- Лице М.П. није поступало по наређењу полицајаца и пружало је активан отпор, те лакше повриједило полицајца, док су лица Д.П. и С.П, настањена на истој адреси, пружала отпор и ометала полицијске службенике у вршењу службених радњи - саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини наредио је да против ових лица буду достављени извјештаји за почињена кривична дјела фалсификовање исправе, неовлаштена производња и промет дрога и спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

У саопштењу се наводи и да ће Полицијска управа Бијељина данас у надлежност Окружног јавног тужилашта предати лице уз извјештај о почињеном кривичном дјелу разбојништво у покушају.

Полицијски службеници јуче су предузели законом прописане мјере и радње ради расвјетљавања овог кривичног дјела, након што је Полицијској станици Угљевик у четвртак, 14. марта, око 20.50 часова оштећено лице из Корените пријавило да су над њим непозната лица извршила разбојништво уз употребу ножа и дрвених палица.