latinica  ћирилица
16/03/2024 |  10:08 ⇒ 10:15 | Аутор: РТРС

Припреме за Пливачки митинг "22. април"

Припреме за Међународни пливачки митинг "22. април" увелико су у току, а 15. издање ове манифестације биће одржано 27. и 28. априла на Градском Олимпијском базену у Бањалуци.
Пливачки митинг "22. април" - Фото: Уступљена фотографија
Пливачки митинг "22. април"Фото: Уступљена фотографија

Као и сваке године на митингу ће учествовати јака имена из свијета пливања, а догађај препознат од Свјетске пливачке федерације је и квалификациони за Олимпијске игре које ће предстојећег љета бити одржане у Паризу.

Једно од главних имена на митингу је Лана Пудар.

Бронзана са недавно завршеног Свјетског првенства у Дохи и ученица Горана Граховца спремна је да пред бањалучком публиком још једном покаже шампионски менталитет и доплива до неког од одличја.

Неизоставан дио манифестације су и такмичари из Русије, које, између осталих предводе, Евгенија Чикунова, свјетска рекордерка, затим трострука освајачица медаља на Олимпијским играма Јулија Јефимова, као и сјајни Климент Колесников и Евгени Рилов.

Пристижу и гости из Холандије, а најбољи међу најбољима су Милоу ван Вијк, Силке Холкенборг, те Лоте Хоспер.

Биће ово сјајна прилика за све учеснике да покажу свој спортски дух и остваре ФИНА "А" или "Б" норму за Олимпијске игре.

"Позивамо све љубитеље пливања и спорта да подрже наш традиционални догађај. Очекујемо вас на 15. Међународном пливачком митингу "22. април" како бисмо заједно стварали спортске тренутке који ће се дуго памтити", поручили су организатори.