latinica  ћирилица
14/03/2024 |  11:59 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Санкционишите нас све - ми прослављамо наш Дан Републике

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да постоји нека симболика у томе да су представници Републике Српске санкционисани и стављени на црну листу баш Америке, зато што су учествовали у организацији обиљежавања Дана Републике под слоганом "Симбол слободе" и поручио да, ако је то разлог санкционисању, нека санкционишу све редом.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- Баш та слобода, најскупље плаћена у српском народу, је и наша највећа светиња. Слобода да сами уређујемо своје друштво онако како ми мислимо да треба, да обиљежавамо важне датуме из наше историје, поштујемо нашу традицију, обичаје наших предака, славимо славу... - навео је Ђурђевић.

Друга важна ријеч, истакао је он, која најбоље осликава карактер Срба је - инат.

- А, то значи да нас никакве лажне санкције, лажни високи представници, лажни колонијални управници неће застрашити ни спријечити у томе да наш Дан Републике обиљежавамо још јаче и снажније упркос свим притисцима и пријетњама - навео је он.

Ђурђевић је поручио да, ако је обиљежавање Дана Републике разлог за санкционисање, има још оних који су активно учествовали у обиљежавању Дана Републике.

- Санкционишите нас све - поручио је Ђурђевић на свом "Фејсбук" профилу.