latinica  ћирилица
14/03/2024 |  10:41 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Бјелица: Предлажем Марфију да свој рођендан почне славити 9. јануара

Савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица изјавио је да је увођење санкција сарадницима предсједника Републике Јелени Пајић Баштинац, Браниславу Окуки и Сребренки Голић још један срамни чин америчке Амбасаде у Сарајеву чиме су ко зна по који пут показали своју немоћ и очај, јер не могу сломити српски народ и Републику Српску.
Урош Бјелица - Фото: РТРС
Урош БјелицаФото: РТРС

- Санкције и "црне листе" су само показатељ како се према неистомишљеницима опходе они који се куну у демократију. Доћи у неку земљу у својству дипломате не значи да имаш право да земљу домаћина уређујеш и сређујеш према свом мишљењу, нахођењу и својим жељама, па макар долазио и из САД. А поготово ти то не даје за право да било кога кажњаваш и санкционишеш јер слави дан рођења своје Републике - истакао је Бјелица за Срну.

Ако амерички амбасадор Мајкл Марфи има већ толику жељу да мијења нечије датуме рођења, Бјелица предлаже да крене од себе и свој рођендан почне да слави 9. јануара или Дан независности САД умјесто 4. јула нека слави 15. августа.

Он је нагласио да је 9. јануар датум када је у миру, 1992. године, настала Република Српска и то је непобитна чињеница која се неће и не може никада промијенити, а посебно не на сећијама у Амбасади САД у Сарајеву.

- Санкционисати људе који нису начинили никакав прекршај је крајње срамотно, осионо и бахато. Можете како хоћете, али не можете докле хоћете! Поносни српски народ је кроз своју дугу историју пролазио кроз разна велика искушења, али је ипак успио да се избори са свим недаћама и опстане, а што је најважније никада није заборавио своје коријене, историју, језик, писмо и вјеру - нагласио је Бјелица.