latinica  ћирилица
05/03/2024 |  13:47 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

У сриједу умјерено облачно с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу ће преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме, послије подне се очекује киша и пљускови са грмљавином, који локално могу бити и интензивнији.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Током већег дијела дана промјенљиво облачно са кишом у већини предјела, на југу и са локалним пљусковима који могу бити праћени грмљавином. На високим планинама могуће краткотрајно провијавање слабог снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Увече краткотрајан престанак падавина.

Вјетар слаб у Херцеговини и на југозападу југозападни, а у остатку земље сјеверни и сјевероисточни.

Јутарња температура ваздуха од два до осам, на југу до 10, а дневна од 10 до 16 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.
Данас је било сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. На истоку и југоистоку забиљежени су локални пљускови.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус један, Чемерно девет, Калиновик десет, Кнежево 11, Хан Пијесак, Мраковица, Соколац и Иван седло 12, Гацко 13, Сребреница и Дринић 14, Билећа, Мркоњић Град, Дрвар и Неум 15, Зворник, Шипово, Бијељина, Требиње, Фоча, Србац, Бихаћ, Градачац, Ливно и Тузла 16, Вишеград, Рудо, Добој, Бањалука, Бугојно, Сански Мост и Сарајево 17, Приједор и Столац 18, Широки Бријег и Зеница 19, те Мостар 20 степени Целзијусових