latinica  ћирилица
04/03/2024 |  08:53 ⇒ 10:28 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић не игра, али је и даље недодирљив

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета свих времена, започео је 415. недељу на врху АТП ранг-листе.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Како српски ас није играо још од Аустралијан опена, и даље је први са 9.675 бодова пред почетак Мастерса у Индијан Велсу, иако је изгубио 180 бодова у односу на претходну седмицу јер није учествовао на турниру у Дубаију, гдје је бранио поменуте бодове.

Ђоковићу, који има "зацементирано" прво мјесто најмање до 8. априла, и даље у леђа с друге позиције гледа талентовани Карлос Алкарас који је играо егзибицију са Рафаелом Надалом у Лас Вегасу и за то је узео велике паре, баш као и његов сународник.

Алкарас има 8.805 бодова, трећи је Италијан Јаник Синер који је освојио Ротердам послије Аустралијан опена и има 8.270 бодова, а на четвртој позицији је Рус Данил Медведев (7.715).

Иза поменуте "четворке" налази се Њемац руског поријекла Александар Саша Зверев са 4.950 бодова, слиједи Рус Андреј Рубљов који има свега 35 поена мање. У Топ 10 играча данашњице улазе још: Холгер Руне (3.720), Пољак Хуберт Хуркач (3.405), те Данац Каспер Руд који је захваљујући скоку од две позиције поново међу 10, а иза њега је Аустралијанац Алекс Де Минор, освајач Акапулка са 3.210 бодова.

Када су у питању остали српски тенисери, Ласло Ђере је 36. рекет планете са 1.190 бодова, Миомир Кецмановић који је заустављен у четвртфиналу Акапулка је 11 позиција испод Ђереа, односно је на 47. мјесту АТП листе са 1.030 бодова. Душан Лајовић је 56. са 927 бодова, а Хамад Међедовић је 119 рекет свијета са 532 бода.

Новак Ђоковић ће послије паузе коју је направио од елиминације у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера, заиграти први пут на Мастерсу у Индијан Велсу, чији је старт заказан за 6 март.

Подсјетимо, Ноле није играо на поменутом турниру пуних пет година, па сви нестрпљиво очекују његов велики "камбек" у Индијан Велсу гдје има пет титула, и у случају да поново буде најбољи, постао би играч с највише титула на поменутом турнира.