latinica  ћирилица
03/03/2024 |  16:28 | Аутор: Б92

Надал не мисли на пензију: Даћу себи прилику да више уживам

Рафаел Надал и Карлос Алкарас стигли су у Лас Вегас гдје ће од 22 часа играти егзибициони меч.
Рафаел Надал (фото: EPA-EFE/ZAIN MOHAMMED) -
Рафаел Надал (фото: EPA-EFE/ZAIN MOHAMMED)

За Надала, овај меч је прво појављивање на терену послије прве недјеље јануара када је послије пласмана у четвртфинале у Бризбејну, одустао због повреде.

Послије тога га није било на Аустралијан опену, али чини се да је сада све у реду.

Надал је залијечио повреду чланка коју је задобио током прве недјеље сезоне.

Иако се све више прича о његовом скором повлачењу, бивши број један каже да за сада не размишља о томе.

- Живот вам показује пут. Како сам замишљао опроштај? У прво вријеме, нисам ни мислио о томе, јер би то значило да сам ближе томе. То нисам имао на уму. Волио бих свакако да кажем збогом, да се такмичим и уживам на терену. Хоће ли бити тако или не показаће вријеме. Очигледно је да су ми протекли мјесеци и недјеље показали да је све компликовано. Има треутака када је тешко руководити свиме. Прије двије недјеље кад нисам могао да одем у Доху, био је то нови ударац, али ту смо гдје смо. Даћу себи прилику да мало више уживам у свему - каже Надал.

      View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Открио је и какав му је план наредних недјеља и мјесеци.

- У овом тренутку, разматрам да играм у Индијан Велсу. Волио бих да играм и у Монте Карлу. У овој тачки каријере, морам да анализирам како сам у сваком тренутку, како се осјећам и гдје највише желим да играм. Трудићу се да урадим оно што је боље за мене, да испуним своје циљеве уз неке шансе. Желим да радим ствари које сам одувијек волио. Желим да будем срећан - закључио је Рафа.