latinica  ћирилица
02/03/2024 |  08:13 ⇒ 08:13 | Аутор: Агенције

Сферопулос након пораза Звезде у Минхену: Били смо у игри до посљедњег момента

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је послије синоћњег пораза од Бајерна у мечу 27. кола Евролиге да је домаћин заслужено побиједио, али и да је његова екипа могла да уради нешто више.
Јанис Сферопулос (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Јанис Сферопулос (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Минхену од Бајерна резултатом 74:66 у утакмици 27. кола Евролиге и сасвим извјесно, мада још увијек не и математички, остали без пласмана у плеј-оф или плеј-ин.

Тренер Звезде Јанис Сферопулос рекао је послије утакмице да је домаћин заслужено побиједио.

- Мислим да само данас добро започели утакмицу. У нападу и одбрани смо имали добар проток лопте. Били смо врло концентрисани на оно што смо планирали. Бајерн је затегао одбрану у посљедњим минутима прве четвртине. Вратили су се, нисмо успјели то да контролишемо. Од тог момента су они контролисали утакмицу, али смо били у игри до посљедњег момента - рекао је грчки стручњак на конференцији за новинаре.

Истакао је да је задовољан што је екипа у финишу меча показала карактер.

- Важно је да смо се вратили са минус 11 до минус два. Имали смо отворене шутеве за три поена, зицере, контранападе. Мислим да је Бајерн заслужио да побиједи, али смо и ми могли нешто више. Одбрана је била мање-више добра, али нисам срећан како смо играли у нападу, мучили смо се у неким периодима игре. Наша продуктивност није била довољно добра и морамо да се поправимо у том сегменту игре - закључио је Сферопулос.