latinica  ћирилица
28/02/2024 |  07:06 ⇒ 09:40 | Аутор: РТС

Богдановић попунио све статистичке колоне у побjеди Атланте над Јутом

Кошаркаши Атланте побиједили су на свом паркету екипу Јуте резултатом 124:97 у НБА лиги, уз 19 поена репрезентативца Србије Богдана Богдановића.
Богдан Богдановић (фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT) -
Богдан Богдановић (фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT)

Након серије од три пораза у НБА лиги, Атланта је нанизала други тријумф пошто је рутински надиграла Јуту.

Хокси су од подбацивања лопте до посљедњег звука сирене контролисали дешавања на паркету. Јута ни у једном тренутку није била у резултатској предности, а вођство домаћих само је расло како се меч ближио крају.

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић меч је завршио са 19 постигнутих поена иако му проценти шута нису били сјајни - 7/15 из игре, од тога 3/8 за три поена.

Некадашњи кошаркаш Партизана уписао је у разноврсну статистику и три асистенције, три скока, двије блокаде и две украдене лопте, уз четири изгубљене.

Ефикаснији од Богдановића у побједничком тиму били су само Џејлен Џонсон са 22 постигнута поена, уз 13 ухваћених лопти, и Диандре Хантер са 20 поена. Дежонте Мари је забиљежио дабл-дабл учинак са 17 поена и 11 асистенција.

Међу играчима Јуте истакао се Колин Секстон са 22 поена, док су по 14 убацили Вокер Кеслер и Кејонте Џорџ. Први је забиљежио и 12 скокова.