latinica  ћирилица
27/02/2024 |  08:13 ⇒ 08:41 | Аутор: Б92

Џикић послије пораза од Србије: То ми се није свидјело

Селектор кошаркашке репрезентације Грузије Александар Џикић говорио је послије пораза од Србије.
Александар Џикић (Фото: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU) -
Александар Џикић (Фото: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU)

Џикић је рекао послије пораза од Србије (63:76) да упркос два пораза на старту квалификација он и његова екипа неће одустати од пласмана на Европско првенство 2025. године.

- Налазимо се на скору 0-2 и нећемо одустати. Барем ја нећу одустати. Ситуација је тешка јер нисмо започели квалификације како смо жељели - рекао је Џикић на конференцији за медије.

Пласман на Евробаскет из групе Г обезбиједиће двије најбољепласиране селекције не рачунајући Финску која већ има обезбијеђено учешће као један од домаћина такмичења.

- Желио бих да се захвалим Цинцадзеу који се на овој утакмици опростио од репрезентације. Нисмо му помогли довољно да ова утакмица буде још посебнија. Захвалан сам Савезу и клубовима који су дозволили играчима да дођу на припреме и пруже ми шансу да упознам играче и разумијем овај нови тим. Нећу рећи ништа више од тога јер не тражим алибије, то просто није мој стил - додао је српски стручњак.

Џикић је истакао да су његови играчи имали тренутке кад су играли добро, али и периоде меча у којима су неки играчи исказали озбиљан недостатак концентрације.

- То ми се није свидјело. Труд је ту, али то није довољно ако желите да побиједите боље тимове од вас - закључио је Џикић.