latinica  ћирилица
23/02/2024 |  13:53 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

У суботу облачно и вјетровито са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и вјетровито вријеме са кишом, те највишом температуром између осам и 16 степени Целзијусових.

Ноћас и сутра ујутру биће облачно и вјетровито. На југу и југозападу падаће јача и обилна киша, а у осталим предјелима слабе и повремене падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева падавине ће слабити и престати на западу и сјеверу, а киша ће и даље падати на југу и југоистоку. И вјетар ће ослабити прво на сјеверу, а током дана и у осталим предјелима.

Послије подне и увече у већини крајева биће суво, само ће на југу и југоистоку падати слаба киша. Слаб снијег падаће на највишим планинама.

На сјеверу ће дувати слаб вјетар, у осталим предјелима ујутру умјерен до јак, у Крајини и Херцеговини повремено уз олујне ударе. До средине дана вјетар ће слабити у свим предјелима.

Данас је било претежно облачно вријеме, само понегдје у западним подручјима регистрована је слаба киша, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.