latinica  ћирилица
23/02/2024 |  10:51 ⇒ 10:51 | Аутор: Независне

Ђоковић открио када ће почети размишљати о пензији

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић рекао је да ће почети да размишља о повлачењу кад млади играчи почну да га "растурају" и додао да га је прошлогодишњи пораз од Карлоса Алкараза у финалу Вимблдона додатно мотивисао за освајање УС опена.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/MAST IRHAM) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/MAST IRHAM)

- Можда ће тренутак за повлачење постати ближи кад престанем да освајам гренд слемове и кад не будем у стању да будем међу главним кандидатима за велике титуле. Кад млади момци почну да ме "растурају", онда ћу вјероватно почети да размишљам и да се питам да ли да наставим. Али, за сада је све у реду - рекао је Ђоковић у интервјуу за амерички часопис Sports illustrate.

Ђоковић је на прошлосезонски Ју Ес опен стигао послије пораза у финалу Вимблдона од Алкараза.

- То ме је толико разбјеснило, да сам морао да дођем и побиједим све на америчком тлу, што сам и учинио - додао је Ђоковић, преноси Тањуг.

Он је о односу јавности према њему у посљедње вријеме, рекао да сада осјећа већу љубав публике.

- Осјећам сада већу љубав када је у питању публика, осјећам да ме више цијене и поштују, а можда је то зато што Роџер Федерер и Рафаел Надал нису ту - закључио је Ђоковић који ће прве мечеве послије Аустралијан опена играти од 6. до 17. марта на Мастерсу у Индијан Велсу, а убрзо послије тога и у Мајамију.