latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:18 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Зеница: Уништено 29 возила одузетих од несавјесних возача

У Зеници је данас уништено 29 путничких возила која су одузета од вишеструких повратника у чињењу прекршаја у саобраћају, саопштила је Управа полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Ријеч је о возилима која је полиција одузела од вишеструких повратника у чињењу прекршаја у саобраћају, односно од возача који су бахатом и опасном вожњом угрожавали друге учеснике у саобраћају, доводили у опасност животе људи и њихову имовину.

Уништена су на основу правоснажних пресуда општинских судова у овом кантону.

Припадници Управе полиције Зеничко-добојског кантона су у протеклих осам година одузели више од 1.000 возила од несавјесних возача, од којих је 320 уништено међу којима су и она данас.

Из полиције наводе да је око 200 возила продато путем лицитације правним лицима, један број возила је на основу судских пресуда враћен власницима, а око 200 возила се тренутно налази на платоу гдје се депонују одузета возила и за њих се чека окончање поступака пред надлежним судовима.

Одузета возила могу купити само правна лица чија је дјелатност ауто-отпад или сакупљање секундарних сировина, јер ова возила не могу поново бити регистрована и кориштена у саобраћају.

Управа полиције ће наставити са појачним активностима и у свим случајевима када су испуњени законски услови од несавјесних возача одузимати моторна возила како би довели до унапређења безбједности саобраћаја на путевима у Зеничко-добојском кантону.