latinica  ћирилица
19/02/2024 |  13:18 | Аутор: РТРС

Требиње постаје регионални бициклистички центар

Најбољи бициклисти Републике Српске и региона бораве ових дана у Требињу, гдје у идеалним условима брусе форму за искушења која их чекају предстојеће сезоне.
Бициклизам - Фото: Уступљена фотографија
БициклизамФото: Уступљена фотографија

Услове које има најјужнији град Српске са 300 сунчаних дана у години, прелијепе стазе и добре путеве позиционирају Требиње као регионални центар за припреме бициклиста.

Свјестан је тога директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља који у договору са сарадницима из Савеза већ неколико година уназад за зимску базу бира управо Дучићев град.

- Услове које има Требиње са 300 сунчаних дана у години, нема много градова у региону. Циљ ми је да у наредним годинама земље региона баш овдје проводе припреме и на тај начин представимо љепоте нашег Требиња и наравно Републике Српске. Ми долазимо већ неколико година и сигурно ћемо наставити. Услови су добри, грађани сјајни домаћини, а то је оно што је најважније. Поред тренинга инсистирао сам да се такмичари упознају са историјом овог краја, јер је важно да упознају све крајеве Српске и историју наше земље и њених региона - изјавио је Куваља.

Задовољан је и најбољи бициклиста Српске Ђорђе Купусовић.

- Желим да се захвалим Бициклистичком савезу Српске на подршци и могућности да се припремамо за предстојећу сезону. За нас то много значи, атмосфера у кампу је одлична, услови за тренинг су добри, стазе одличне, а Требињци су се показали као добри домаћини. Сви бициклисти Српске су добили прилику да буду на припремама. Много нам значи подршка директора Савеза који има много искуства у овом спорту. Поред тренинга имамо прилику да обиђемо љепоте града и регије, а овај крај дефинитивно има шта да понуди - рекао је Купусовић.