latinica  ћирилица
17/02/2024 |  11:27 ⇒ 15:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватерполисти Мађарске освојили седмо мјесто на СП

Ватерполисти Мађарске, још увијек актуелни свјетски прваци, освојили су седмо мјесто на Свјетском првенству пошто су побиједили Црну Гору послије петераца резултатом 18:16 (14:14 - 4:3, 2:3, 3:3, 5:5).
Ватерполо (Фото илустрација: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Ватерполо (Фото илустрација: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Меч је био изједначен од старта, током већег дела меча Мађари су имали минималну предност а Црногорци је сустизали и у једном тренутку повели 10:9.

Имала је Црна Гора шансу за побједу у регуларном току јер је на 23 секунде прије краја Василије Радовић погодио за 14:13. Међутим, Вигвари је на четири секунде успио да изједначи на 14:14, да би Бргуљан са центра погодио пречку. Побједник је био одлучиван петерцима, а Мађари су били прецизнији.

Јован Вујовић је са четири поготка био најефикаснији у редовима Црне Горе, а са истим учинком је Герго Заланки био најефикаснији код Мађара, свјетских првака који су у Катару завршили као седми.

Мађарска ће бити актуелни свјетски првак до окончања данашњег финалног меча у ком ће се од 15.30 часова за титулу најбоље селекције на планети борити Италија и Хрватска.