latinica  ћирилица
17/02/2024 |  07:43 ⇒ 09:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас за трофеј Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде састаће се вечерас од 21 сат у финалу Купа Радивоја Кораћа.
Куп Радивој Кораћ (фото: ксс) -
Куп Радивој Кораћ (фото: ксс)

Црно-бијели имају 16 трофеја у Купу, осам откад носи име легендарног кошаркаша, док црвено-бијели, који су били најбољи у посљедње три године, имају девет, а укупно 12.

Партизан је у полуфиналу савладао лидера КЛС лиге Војводину 80:67, док је Звезда, надиграла Борац 94 резултатом 87:52.

- Играли смо четири утакмице ове сезоне, имамо по двије побједе. Мој задатак је да растеретим екипу, да имамо највећу мотивацију и да се контролишу емоције. Како год да се заврши, сезона се наставља и имамо још два такмичења у којима учествујемо. Свакако, знају се амбиције - рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Он је додао да од доласка у црно-бијели тим инсистира на једној ствари, а то је фер и спортско навијање.

- Чека нас велико финале између два велика тима. Надам се да ће све проћи у најбољем реду и апелујем на навијаче Партизана да све буде фер и спортски. Овај терен није мјесто гдје треба неко да се вријеђа. Ми смо спортски ривали и нека бољи побиједи. Сејћам се када су једном и навијачи Звезде и Партизана заједно пјевали Марш на Дрину и надам се да ће то тако и сада да буде - закључио је Обрадовић.

Звездин тренер Јанис Сферопулос истакао је да ће учинити све да екипа освоји први трофеј у сезони, упркос томе сто је неизвијесно колико ће моћи да рачуна на Милоша Теодосића због повреде.

- Свака утакмица је другачија, знамо их и они нас познају. Најбољи тим ће побиједити - поручио је Сферопулос.