latinica  ћирилица
16/02/2024 |  18:16 ⇒ 18:17 | Аутор: sputniknews.com

Алкарас: Добар сам – али нисам великан

Карлос Алкарас, шпански тенисер, пласирао се у четвртфинале турнира у Буенос Ајресу побједом над Угом Карабелијем резултатом 6:2, 7:5.
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/Luciano Gonzalez) -
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/Luciano Gonzalez)

Други рекет свијета побиједио је, иако то резултат не показује, послије велике борбе, а потом је причао о Новаку Ђоковићу, Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу.

Није Карлос Алкарас блистао у првом мечу у Буенос Ајресу, али је успио да обезбиједи четвртфинале и направи корак ка одбрани титуле. Послије побједе говорио је о повратку на прво мјесто.

- То је циљ. Морате да поставите циљеве и покушате да их остварите, али има сјајних играча који се боре и за број један, надам се да ћу се ускоро вратити на врх - рекао је Алкарас.

Алкарас се сматра за највећег талента нове генерације, а резултати то и доказују. Већ има два Гренд слем трофеја, међутим за себе не жели да каже да је великан.

- Не сматрам себе великаном. Добар сам играч, али имам само 20 година. Имам одређеног искуства, али не сматрам да сам великан. То су Федерер, Рафа и Ђоковић. Да би био геније, мораш да будеш добар у свему, а ја треба још много да напредујем. Остварио сам велике ствари, али сам још далеко од тог звања - рекао је Алкарас.

За свој први меч у Буенос Ајресу каже да је задовољан јер је то први дуел на шљаци који је одиграо од прошлогодишњег Ролан Гароса.

- Био је то заиста тежак меч. Он је заиста добар борац, стварно добар играч. Било га је заиста тешко побиједити. Ја сам био нервозан на почетку, нећу да лажем, а публика је њега подржавала. Мислим да је то нормално. Али заиста сам задовољан својим првим мечом на шљаци од Ролан Гароса. Надам се да ћу у наставку играти све боље - рекао је Алкарас послије меча.

Шпански тенисер у финалу турнира у Аргентини могао би да се сретне са Душаном Лајовићем, српским тенисером који је уписао две побједе.