latinica  ћирилица
16/02/2024 |  14:14 | Аутор: Агенције

Познат термин 172. вjечитог дербија

Фудбалери Партизана и Црвене звезде 172. вjечити дерби играју 9. марта од 17 часова на стадиону "Рајко Митић".
Партизан - Црвена звезда (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Партизан - Црвена звезда (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Партизан и Црвена звезда састају се у 24. колу домаћег шампионата.

- Вјечити дерби српског фудбала увијек са собом носи велику дозу узбуђења на обје стране Топчидерског брда, без обзира на то да ли о било чему одлучује. Какво је узбуђење када је бодовна разлика минимална, а шампионска трка крајње неизвијесна, најбоље већ сада осјећају потенцијални актери предстојећег 172. вјечитог дербија, као и навијачи. Осјећамо и ми, јер смо затрпани питањима о тачном термину овог великог окршаја на стадиону "Рајко Митић".

Домаћин у овом дуелу, екипа Црвене звезде, тренутно заузима 2. мјесто на табели са 49 бодова на свом конту. Гостујући Партизан у овом тренутку заузима 1. мјесто са 50 освојених бодова.

Лидерска позиција на крају прелиминарне фазе одредиће и то ко ће бити домаћин њиховог наредног дуела, што овом сусрету даје додатни значај у борби за шампионски трофеј.

До сусрета вјечитих ривала остала су три кола. Црвено-бијели играју против Новог Пазара, Чукаричког и ТСЦ-а, док се црно-бијели састају са ИМТ-ом, Радником и Железничаром.

На први поглед дјелује да Партизан има нешто лакши распоред.

У посљедњем дербију славио је Партизан резултатом 2:1, а том побједом тим из Хумске обезбиједио је прво мјесто на крају првог дијела шампионата.