latinica  ћирилица
16/02/2024 |  09:58 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Игра се за финале Купа Радивоја Кораћа (ВИДЕО)

У Нишу ће данас бити одиграни полуфинални мечеви најпознатијег и најмасовнијег кошаркашког купа у Србији.
Куп Радивоја Кораћа - Фото: РТРС
Куп Радивоја КораћаФото: РТРС

Црвена звезда игра против Чачка 94, а Партизан против Војводине у дворани Чаир.

Одговор на питање на које сви љубитељи игре међу кошевима нестрпљиво очекују је - да ли су Чачани и Новосађани спремни да публици приреде још једно изненађење или ће у борби за Жућкову љевицу, ипак, гледати вјечите?

Ниш живи за кошарку сваке године у фебруару, јер се тада у дворани Чаир игра Куп Радивоја Кораћа.

Одиграна су четвртфинала у којима су приређена два изненађења (Чачак 94 који је побиједио Борац и Војводина је била боља од Меге), а петак је резервисан за борбе које ће екипе водити у финале.

Од 17 часова на паркет ће Црвена звезда и Чачак 94, а од 21 час очекује се борба између Партизана и Војводине.

Црвена звезда је четвртфинале одиграла у сриједу, па је екипа имала дан одмора да се опорави и спреми за завршницу такмичења у којем су изненађења чешћа него када се игра лигашки дио сезоне. Преко пута себе имаће момке из екипе Чачак 94 који су били бољи од АБА лигаша, Борца.

Оно што се навијачи црвено-бијелих питају је да ли ће се екипи прикључити Милош Теодосић, као што је то најавио Немања Недовић, или ће екипа до краја такмичења у Нишу бити лишена помоћи искусног плеја? Ван ростера је због повреде Никола Топић.

Што се тиче Партизана, они су своје четвртфинале против Херцеговца из Гајдобре одиграли синоћ и Жељко Обрадовић није био задовољан учинком екипе.

- Није била добра утакмица и нисмо играли добро, то је сигурно. Одрадили смо, што би рекли...Желио бих да искористим прилику да екипи Херцеговца честитам на великом резултату, на свему ономе што су урадили до сада и да им пожелим пуно среће у наставку у свим будућим утакмицама и такмичењима. Наравно, да се захвалим навијачима који су овог пута дошли у великом броју и подржавали екипу као што то раде цијеле сезоне. Хвала још једном, одрађена утакмица. Пробао сам да водим екипу на начин да размишљамо и о том полуфиналу сутра и то би било то - рекао је Жељко Обрадовић на конференцији за медије.

Финални меч за Жућкову левицу игра се у суботу, а титулу брани Црвена звезда.