latinica  ћирилица
15/02/2024 |  14:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватерполисти Србије побиједили Мађарску, у суботу играју за пето мјесто

Ватерполисти Србије побиједили су данас селекцију Мађарске резултатом 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2) у мечу за пласман од петог до осмог мјеста на Свјетском првенству у Дохи.
Бранислав Митровић (Фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON) -
Бранислав Митровић (Фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON)

Најефикаснији у селекцији Србије био је Страхиња Рашовић, који је постигао три гола, док је Радомир Драшовић додао два.

Србија ће у суботу од 14 часова играти за пето мјесто на СП са Грчком, која је раније данас послије бољег извођења петераца побиједила Црну Гору 14:13.

Мађарска ће у суботу од осам сати играти за седму позицију на СП са селекцијом Црне Горе.

Србија је прву четвртину против Мађарске добила резултатом 5:2, а на голу је бриљирао Радослав Филиповић. Мађарска је средином друге четвртине серијом од 3:0 изједначила на 5:5. Играло се потом гол за гол, а прво полувреме је завршено резултатом 7:7.

Српски ватерполисти су трећу четвртину добили са 2:1, а "делфини" су у посљедњи дио меча ушли са вођством од 9:8. Србија је повела 11:8 на старту посљедње четвртине, али је Мађарска пришла на 11:10. Српски ватерполисти су успјели у финишу меча да сачувају вођство и заслужено су стигли до побједе.

Србија је на овом мечу играла без Душана Мандића, који је добио црвени картон на мечу са Хрватском.

У првом полуфиналу СП данас 14 часова ће играти Шпанија и Италија, док ће се у другом полуфиналу од 15.30 часова састати Хрватска и Француска.