latinica  ћирилица
13/02/2024 |  09:19 ⇒ 09:21 | Аутор: РТРС

Ликовна радионица "За храбра мала срца" (ВИДЕО)

У Музеју Републике Српске у Бањалуци ће у четвртак, 15. фебруара, поводом Свјетског дана дјеце обољеле од малигних болести, бити одржана ликовна радионица у којој ће учествовати дјеца из Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра", као и ученици из бањалучких средњих и основних школа.
Музеј Републике Српске - Фото: Глас Српске
Музеј Републике СрпскеФото: Глас Српске

У радионици "За храбра мала срца" учествоваће ученици Техничке и Медицинске школе, Гимназије, основних школа "Алекса Шантић" и "Бранко Радичевић", као и Католичког школског центра "Иван Мерц".

- Одјељење за образовно педагошки рад Музеја Републике Српске се по десети пут придружује хуманитарној акцији "За храбра мала срца" и организатору, Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" из Бањалуке - наведено је из Музеја Републике Српске.

Из Музеја додају да ће дјеца, уз музејског савјетника педагога Наташу Ного и надлежне кустосе, цртати музејске експонате.

- Овом приликом ће бити изложени ликовни радови Ане Наерац, ученице деветог разреда Основне школе "Алекса Шантић" из Бањалуке. Један свој рад млада ауторка ће поклонити Удружењу Искра - истакли су из Музеја.