latinica  ћирилица
12/02/2024 |  11:51 ⇒ 12:43 | Аутор: РТС

Кошаркашице Србије након пласмана у Париз: Завршиле смо тамо гдје и треба да будемо

Кошаркашица Србије Анђела Дугалић истиче да је веома срећна због пласмана на Олимпијске игре у Паризу. Саша Чађо наглашава да да је селекција Србије завршила тамо гдје и треба да буде, док Ивон Андерсон каже да су кошаркашице доказале да су сазидане од чврстог материјала.
Кошаркашице Србије (Фото: КСС) -
Кошаркашице Србије (Фото: КСС)

Кошаркашице Србије су освојиле треће мјесто на квалификационом турниру у Белему и избориле су пласман на Олимпијске игре у Паризу које ће бити одржане од 27. јула до 11. августа.

Поред Србије на Играма у Паризу наступиће и Француска, Сједињене Америчке Државе, Кина, Порторико, Белгија, Нигерија, Аустралија, Њемачка, Јапан, Шпанија и Канада.

Ово ће бити трећи узастопни наступ кошаркашица Србије на Олимпијским играма. Србија је 2016. у Рио де Жанеиру освојила бронзану медаљу, док је у Токију 2021. заузела четврту позицију.

Дугалић: Не могу да опишем колико сам срећна

Селекција Србије је поражена од Аустралије резултатом 75:73 у послљдњем колу квалификационог турнира, али је званично обезбиједила пласман на Олимпијске игре након што је Њемачка савладала Бразил и оставила га на дну табеле.

- Резултат посљедње утакмице није био онакав какав смо хтјеле, али хвала богу Њемачка је побиједила и идемо у Париз. Не могу да опишем колико сам срећна. Благословена сам што сам у овом тиму са мојим саиграчицама, које су ми као праве сестре - изјавила је Анђела Дугалић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Каже да у Бразилу није ишло баш онако како су српске кошаркашице очекивале, али да у спорту некада мора да се иде и тежим путем.

Чађо: На крају смо завршиле тамо гдје и треба да будемо

- Мислим да смо имале и среће и да смо на крају завршиле тамо гдје и треба да будемо - истакла је једна од најискуснијих кошаркашица Србије Саша Чађо.

Сјајна Ивон Андерсон наглашава да су кошаркашице Србије доказале да су сазидане од чврстог материјала.

- Ова генерација има своју причу и исписује је сваки пут изнова, новом борбом. Сваки пут будемо све боље. Игре су велика ствар и велика част и то је нешто што сам имала на уму и у срцу. Тај исти жар сам видјела и код саиграчица и то је управо разлог зашто смо на крају успјеле да се квалификујемо у Париз - рекла је Андерсон.