latinica  ћирилица
09/02/2024 |  15:32 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Десет милиона KM за јавне сервисе

Савјет министара усвојио је данас одлуку којом су обезбијеђена четири милиона КМ за БХРТ за студијске и продукционе капацитете за производњу сигнала у ХД резолуцији, те по три милиона КМ владама Републике Српске и Федерације БиХ за подстицај развоја електронских медија.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Средства дозначена БХРТ-у биће намијењена и за отплату права преноса Европског првенства у фудбалу и Љетњих олимпијских игара ове године, саопштено је из Министарства транспорта и комуникација у Савјету министара, на чији је приједлог усвојена одлука.

Ресорни министар Един Форто рекао је да је ово само први корак, а да наредни мора бити именовање управљачких структура ФТВ-а у Парламенту Федерације БиХ, како би се ријешило прикупљање РТВ таксе на подручју овог ентитета.

У саопштењу се наводи да се овом одлуком настоји обезбиједити финансијска стабилност јавних сервиса, што је један од 14 приоритета за придруживање ЕУ, омогућити одрживост и функционалност БХРТ-а, те створити претпоставке за подршку и унапређење сектора телекомуникација и електронских медија у БиХ.