latinica  ћирилица
10/12/2023 |  19:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Халанд пропушта меч са Звездом у ЛШ

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је вечерас да се нада да ће норвешки фудбалски репрезентативац Ерлинг Халанд бити спреман за меч 17. кола Премијер лиге против Кристал Паласа, преноси Скај спортс.
Ерлинг Халанд (Фото: EPA-EFE/PETER POWELL) -
Ерлинг Халанд (Фото: EPA-EFE/PETER POWELL)

Манчестер сити је данас у гостима побиједио Лутон 2:1 у мечу 16. кола Премијер лиге, а Халанд није играо због повреде. Он се повриједио прије четири дана на дуелу са Астон Вилом.

- Дан послије утакмице против Астон Виле није могао да хода нормално. У суботу сам причао са њим и рекао ми је да се осјећа много боље, да може да хода и да га не боли. Зато ћемо да видимо, дан за даном, како се ситуација буде развијала. Он је важан за наш клуб, то је сигурно. Али током сезоне се дешавају овакве ствари, повреде, суспензије, проблеми, морамо да се прилагодимо - рекао је Гвардиола.

Гвардиола је потом рекао да за Би-Би-Си да очекује да ће Халанд да буде спреман за Свјетско клупско првенство.

- Не знам (дужину повреде). Из недјеље у недјељу, из дана у дан, видјећемо шта ће да буде. Надамо се да ће бити спреман за меч са Кристал Паласом наредне недјеље. Ако не буде за тај меч, вјерујемо да ћемо га имати за Свјетско клупско првенство - изјавио је Гвардиола.

Британски медији наводе да Манчестер сити неће моћи да рачуна на Халанда на мечу са Црвеном звездом у посљедњем колу Лиге шампиона. "Црвено-бијели" ће у среду на свом терену дочекати Манчестер сити у шестом колу групе Г Лиге шампиона.

Дуел Манчестер ситија и Кристал Паласа у Премијер лиги је на програму 16. децембра.

Свјетско клупско првенство биће одиграно од 12. до 22. децембра у Саудијској Арабији. Манчестер сити ће први меч одиграти у полуфиналу овог такмичења и то 19. децембра са побједником дуела између мексичког Леона и јапанске Ураве.