latinica  ћирилица
07/12/2023 |  14:54 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

У петак претежно сунчано, уз слабу до умјерену облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно сунчано вријеме, уз слабу до умјерену облачност, те дневну температуру ваздуха до 12 степени Целзијусових.

Током дана се наставља постепено разведравање од запада, на истоку ће бити облачније уз повремено могућу кишу или снијег у вишим крајевима, док ће у осталим крајевима бити сунчано уз слабу до умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус седам до минус један, на југу до три степена, а дневна од нула до пет, на југу до 10 степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар, источног и сјевероисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус осам, Хан Пијесак и Чемерно минус један, Калиновик и Соколац нула, Кнежево и Мраковица један, Сребреница два, Гацко, Мркоњић Град, Сарајево и Тузла три, Вишеград, Рудо и Градачац четири, Бијељина, Добој, Зворник, Нови Град, Приједор, Бугојно и Ливно пет, Шипово, Фоча и Дрвар шест, Бањалука и Рибник седам, Србац, Бихаћ и Зеница осам, Билећа и Сански Мост девет, Мостар и Широки Бријег 10, Столац 11, Требиње и Неум 12 степени Целзијусових.