latinica  ћирилица
01/12/2023 |  14:53 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У суботу облачно, вјетровито и топло, увече пад температуре и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати умјерено до претежно облачно и вјетровито вријеме са високом температуром за ово доба године - и до 21 степен Целзијусов.

Могући су локални пљускови праћени грмљавином, а у вечерњим часовима киша ће усљед наглог пада температуре на сјеверозападу и у вишим предјелима у централним крајевима прећи у снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Српске.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити јак до олујни јужни, а послије подне по проласку фронта постепено слаби.

Максимална температура ваздуха ће бити у првом дијелу дана од 15 на западу до 23 на сјевероистоку, у вишим предјелима од девет степени, а послије подне захлађење, па ће минимална бити увече - на сјеверозападу, сјеверу и сјевероистоку од нула до пет степени, у вишим предјелима на сјеверозападу од минус два, на истоку, југу и понегдје у нижим предјелима централних крајева од шест до 12, а у вишим предјелима на истоку и југоистоку од четири степена Целзијусова.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас је у БиХ преовладавало умјерено до претежно облачно вријеме, а киша је забиљежена понегдје у Херцеговини.