latinica  ћирилица
30/11/2023 |  11:48 ⇒ 12:10 | Аутор: Б92

Ђуровски о Звезди: Припреме дале лажну слику - пресјек послије Партизана

Легенда Црвене звезде Бошко Ђуровкси говорио је у емисији "Јутро" на Првој телевизији о сезони црвено-бијелих у Лиги шампиона.
Бошко Ђуровски (Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, илустрација) -
Бошко Ђуровски (Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, илустрација)

Ђуровски је говорио и о будућности Барака Бахара на клупи црвено-бијелих.

- Ако причамо о Звезди у ноћи када смо изгубили, треба бити реалан, ја не бих то назвао разочарењем, али да нисмо ипсунили очекивања то јесте. Али треба да будемо задовољни јер смо наишли на екипу гдје смо били егал, а ја мислим да смо створили шанси више него као цијелу утакмицу у нашем првенству. Ако анализиармо стварнно смо пропустили велике шансе. Оно што ме радује, то што је тренер Бахар промијенио систем, да је схватио је да треба да промјени, играли смо позади са чеити играча, надам се да ћемо овако да наставимо -  рекао је Ђуровски.

О тренеру Бараку Бахару, и његовој будућности на клупи Црвене звезде

- Као што сам рекао, Звездаши нису задовољни, у првенству смо губили неке бодове гдје нисмо очекивали. Опет кажем треба да будемо стрпљиви, Родић, Букари Иванић су играчи који су играли Лигу шампиона, дошао је нови тренер, треба да будемо стрпљиви, ту је млади Мијатовић од кога се много очекује - наводи Ђуровски.

- Од појачања смо се разочарали. Шериф Ендијае се испромашивао, а доста је плаћен, свака промјена средине доводи нови полетак, неко се адаптирао неко и не. Ми са њим имамо тај проблем, невјерујем да ће му тренер давати више шанси. На Букарија нисмо љути, његова врИЈедност расте. Али то је фудбал, много фактора утиче на играча - сматра легенда Црвене звезде.

Резултати у Суперлиги

- Ту је веће разочарење, с обзираом на појачања нисмо задовољни. Ако слушамо навијаче та психологија се односи на тим, очекујемо да играју срцем, они још не осјећају Звездим грб. Партизан није пуно побјегао и да ћемо послије утакмице против Партизана направити пресјек. Та утакмица ће бити кључна за наш тим и за Бахара који ја на удару навијачке јавности. Звзда је велики клуб који не треба да прави исхитрене промјене. Ако мене питате промјена је требала да буде послије Војводине - наводи Ђуровски.

Очекивања за дерби

- Ако не буде испало како треба, мислим да се многи играчи нису адаптирали и сигурнмо ће се вршити промјене. Не би сада причао у напријед, сада сам говорио о Ендијаеу, није ни Олајинка имао среће. Бахар када је дошао овдје, играче је спремао кроз припремне утакмице, јуримо тунире преко новца, припреме су нам дале лажну слику. Звезда је била добра на почетку, сви се сада спремају кроз припремне утакмице. Не треба бити негативан, нисмо задовољни, има кривице међу нама. Имамо малог Мијатовића, мислим да ће он сада бити стандардан - закључио је легендарни фудбалер Црвене звезде.