latinica  ћирилица
28/11/2023 |  22:50 ⇒ 29/11/2023 | 07:16 | Аутор: РТРС

Угашен сан о Звездином прољећу у Европи; Црвено-бијели поражени од Јанг Бојса

Фудбалери Црвене звезде поражени су резултатом 2:0 (2:0) од састава Јанг Бојса у Берну, у оквиру 5. кола Лиге шампиона.
Јанг Бојс - Црвена Звезда (фото: EPA-EFE/ANTHONY ANEX) -
Јанг Бојс - Црвена Звезда (фото: EPA-EFE/ANTHONY ANEX)

Аутогол је постигао Недељковић у 8. минуту сусрета, да би коначан резултат за домаћи састав поставио Блум у 29. минуту утакмице.

Црвено-бели су против швајцарског тима имали пет-шест нестварних промашаја, што их је коштало пораза и шансе за "европско прољеће" и пласмана у нокаут фазу Лиге Европе.

Звезда је могла до вођства у Швајцарској већ у четвртом минуту, али је у ситуацији "један на један" Шериф Ндиаје шутирао право у голмана домаће екипе Антонија Раћопија.

Само минут касније Ндиаје је имао нову шансу, али је лоше шутирао главом са петерца послије центаршута Инбома Хванга.

Трећу одличну шансу Звезда је пропустила у шестом минуту, Осман Букари је искоса са десетак метара, шутирао преко гола.

Казна за промашаје стигла је у осмом минуту, послије корнера Филипа Угринића сам је на другој стативи остао Лорис Бенито, шутирао је према голу, а лопта се од Косте Недељковића одбила иза леђа Омрија Глазера.

У 24. минуту Букари је имао најбољу могућу шансу, послије контранапада је трчао сам ка голу домаћина, али је у кључном тренутку дао јачи фор па га је зауставио голман домаћих Раћопи.

Само пет минута касније Звезда је поново кажњена за промашај, Луин Блум је ударцем са 15 метара прецизно шутирао и лијевом ногом послао лопту у мрежу Звезде.

У наставку шансу је одмах умјесто Ндиајеа добио Јован Мијатовић, касније Жан-Филип Красо, Владимир Лучић, а у финишу и Александар Катаи и Гелор Канга.

Међутим, серија промашаја се наставила, прво је Хванг погодио стативу у 57, Мијатовић је имао двије шансе, у 61. и 75. минуту, а Красо у 63. минуту.

У другом мечу групе Манчестер Сити је преокренуо против Лајпцига од 0:2 до 3:2.

Њемачки тим водио је головима Лоиса Опенде у 13. и 33. минуту, али су у наставку погађали Ерлинг Халанд у 54, Фил Фоден у 70. и Јулијан Алварез у 89. минуту.

Сити води на табели са 15 бодова, Лајпциг има девет, Јанг Бојс четири, а Звезда само бод.

Сити и Лајпциг су још раније обезбиједили осмину финала, Јанг Бојс ће у Лигу Европе, а Звезда као посљедња у групи завршава европску причу за ову сезону.

У посљедњем колу групне фазе најквалитетнијег клупског такмичења у Европи, изабраници Барака Бахара домаћини су Манчестер ситију у Београду, 13. децембра, док ће тим Јанг Бојса истог дана гостовати РБ Лајпцигу.

Оба сусрета почињу од 18 часова и 45 минута.