latinica  ћирилица
28/11/2023 |  17:01 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Ухапшено лице из Бијељине због крађа

Градишка полиција ухапсила је лице из Бијељине чији су иницијали П.Б. због сумње да је украло новац из аутомобила у Градишци, док је за другим лицем, које је, такође, учествовало у крађи, расписана потрага.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Полицијској станици Градишка оштећени су јуче пријавили да су из њихових аутомобила непозната лица украла новац.

Градишка полиција је дошла до сазнања да су лица П.Б. и Д.Р, које је, такође, из Бијељине, кориштењем уређаја за ометање сигнала, откључавали скупоцјене путничке аутомобиле, те из њих крали новац.

Лице П.Б. ухапшено је у акцији коју је полиција у Градишци реализовала под називом "Кар гејмер" /ЦарГамер/, а која је усмјерена на сузбијање кривичних дјела против имовине.

По наредби Основног суда у Градишци, извршен је претрес куће, помоћних објеката, као и возила које користе осумњичена лица.

Том приликом пронађени су предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела, и то новац, уређај за откључавање возила "ометач" и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Акција је релизована у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, полицијским управама Бањалука и Бијељина, под надзором бањалучког Окружног јавног тужилаштва Бањалука, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против осумњичених у редовној процедури поднесе извјештај због почињених кривичних дјела.