latinica  ћирилица
28/11/2023 |  08:14 ⇒ 08:17 | Аутор: РТРС

Послије подне захлађење

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно - у првом дијелу дана топло, а послије подне и увече очекује се захлађење.
Шума - Фото: РТРС
ШумаФото: РТРС

Јаче падавине очекују се на југу, а најмање кише на истоку, послије подне се падавине постепено премјештају даље ка истоку, а од запада се дјелимично разведрава, док се увече очекује ново пролазно наоблачење са сјеверозапада које се премјешта ка југоистоку доносећи сусњежицу и снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од пет до 12, у вишим предјелима од два степена, а минимална температура ваздуха ће у већини крајева бити увече усљед проласка фронта од нула до шест, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

Вјетар на југу и истоку умјерен и јак јужни, а на сјеверу и западу слаб до умјерен западни и сјеверозападни.

Јутрос је у БиХ облачно вријеме са кишом, а на планинама са снијегом.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Бјелашница минус четири, Вишеград минус два, Рудо минус један, Чемерно и Зеница један, Хан Пијесак, Калиновик и Гацко два, Соколац и Сребреница три, Мркоњић Град, Србац, Зворник и Дринић пет, Дрвар, Приједор, Мраковица и Бијељина шест, Рибник седам, Нови Град, Добој, Требиње, Билећа и Тузла осам, Шипово, Бањалука и Мостар девет и Неум 13 степени Целзијусових.

На Хан Пијеску висина сњежног покривача је 24 центиметра.