latinica  ћирилица
27/11/2023 |  14:51 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Наредних дана промјенљиво са падавинама

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво облачно вријеме са падавинама - кишом у нижим предјелима, а сусњежицом и снијегом у вишим крајевима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Снијег (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr) -
Снијег (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr)

Током ноћи на уторак киша ће јачати и шириће се ка сјеверу и истоку, док ће на вишим планинама падати снијег уз мањи пораст сњежног покривача.

Сутра се током дана очекује пад температуре због чега ће киша понегдје и у нижим предјелима прећи у снијег. Послијеподне ће се падавине постепено премјештати даље ка истоку, а од запада се очекује дјелимично разведравање.

Увече се очекује ново пролазно наоблачење са сјеверозапада које се премјешта ка југоистоку доносећи сусњежицу и снијег.

Јутарња температура биће од три до седам, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових, а максимална од четири до 10, на југу до 13, у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

У сриједу, 29. новембра, пред јутро се очекује престанак падавина. Током дана ће долазити до смјене сунчаних и облачних интервала. Биће хладно и углавном суво вријеме.

Јутарња температура ваздуха биће од минус седам на западу до три степена на југу, у вишим предјелима од минус 12, а дневна од нула на западу до девет на југу, у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових.

У четвртак, 30. новембра, током већег дијела дана биће промјенљиво облачно, суво и топлије вријеме. Послије подне и увече очекује се наилазак облачности са запада која ће донијети кишу и прво ће захватити западне и југозападне предјеле, а потом ће се током ноћи ширити и на остале крајеве.

Јутарња температура ваздуха биће од минус пет на западу и истоку до четири на југу, у вишим предјелимана од минус осам, а дневна од седам на истоку до 13 на југу и сјеверу, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

У петак, првог дана децембра, током ноћи киша ће јачати и шириће се ка сјеверу и истоку, могући су и локални пљускови праћени грмљавином, а само на високим планинама биће сусњежице и снијега.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 12, у вишим предјелима од нула, а дневна од 14 до 18, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.