latinica  ћирилица
27/11/2023 |  14:34 | Аутор: Б92

Никола Јакшић паузира неколико недјеља због повреде

Ватерполо репрезентативац Србије Никола Јашић обновио је повреду десног лакта.
Никола Јакшић (Фото: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA, илустрација) -
Никола Јакшић (Фото: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA, илустрација)

- Ватерполо клуб Нови Београд задесио је велики пех, пошто у финишу првог дијела клупске сезоне неће моћи да рачуна на једног од најбољих играча. Репрезентативац Србије Никола Јашић обновио је повреду десног лакта, због које је морао да паузира и у добром дијелу прошле такмичарске године - стоји у саопштењу клуба.

Јакшић се повриједио на утакмици Лиге шампиона против Бреше и према првим процјенама љекарског тима Новобеограђана, мораће да одсуствује најмање мјесец дана.

Из тог разлога пропустиће веома важну утакмицу Лиге шампиона против Сабадеља која ће одлучити освајача првог мјеста у групи А.

Такође, неће бити у прилици да игра ни финалном турниру Купа Србије и да помогне тиму у борби за домаћи трофеј који недостаје у витринама Новог Београда.

Јакшић је ове сезоне играо у одличној форми о чему свједочи и податак да је до повреде забиљежио 19 голова и 12 асистенција.

Остаје питање да ли ће капитен Србије бити спреман за Европско првенство у Загребу, које се игра од 5. до 16. јануара сљедеће године.