latinica  ћирилица
27/11/2023 |  11:19 ⇒ 11:20 | Аутор: РТРС

Пет лица повријеђено у судару аутомобила и комбија

Пет лица, од којих троје малољетних, повријеђено је у судару аутомобила и комбија у теслићком насељу Бања Врућица.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

У саобраћајној незгоди, која се догодила јуче у 16.55 часова, повреде опасне по живот задобило је малољетно лице из Тешња - путник у аутомобилу пежо, тешке тјелесне повреде задобили су возач комбија "фолксваген" и малољетни сапутник, док су лакше повријеђени сувозач и друго малољетно лице из комбија.

Малољетници који су теже повријеђени превезени су у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, док су возачи задржани у Болници "Свети апостол Лука" у Добоју, саопштено је из добојске Полицијске управе.

На кућно лијечење пуштени су сувозач и малољетно лице из комбија "фолксваген".

Pежоом је управљало лице из Тешња чији су инцијали З.К, а комбијем лице са иницијалима М.Д. са подручја општине Теслић.

Увиђај су извршили припадници Полицијске станице Теслић, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој наведено је оквалификовао као кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

Полиција је у Броду ухапсила лице са подручја ове општине С.Д. јер је ножем насрнуло на полицију која је интервенисала по пријави да то лице пријети суграђанину Д.Г.

Ухапшено лице осумњичено је за кривична дјела угрожавање сигурности, спречавање службеног лица у вршењу службене радње и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.

Полиција је у Модричи ухапсила возача из ове општине чији су иницијали И.И. јер је возио са 1,58 промила алкохола у крви.

У Дервенти је ухапшен возач са иницијалима Д.Д. из овог града са 1,73 промила алкохола у крви и возач С.Л. због вожње под дејством дроге.

Јуче ухапшеним лицима издат је прекршајни налог у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.