latinica  ћирилица
22/11/2023 |  14:48 ⇒ 14:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Обрадовић: У Истанбул идемо без Аврамовића

Алекса Аврамовић неће бити са нама у Истанбулу. То је оно што је сигурно, а за касније ћемо видјети. Имао је ту повреду против Цедевита Олимпије (прелом носа, прим.аут) због које је морао да оде у болницу, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Аврамовић уочи гостовања Ефесу.
Жељко Обрадовић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr) -
Жељко Обрадовић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr)

Црно-бијели у петак од 18.30 сати играју против турског тима у 10. колу Евролиге.

- Веома важна утакмица против одличног тима. Имамо информације да они имају проблеме какве и ми, да ће им недостајати неки играчи, али свакако, то ћемо све знати на дан утакмице. То је екипа која има много квалитета нападачки и одбрамбено, пројектована је за највише циљеве. Познајем тренера јер је био мој помоћник седам година у Фенербахчеу - рекао је Обрадовић новинарима у Београду.

Морамо да почнемо од онога гдје ми играмо слабо, а то је одбрана, додао је искусни тренер.

- Потребно је да играмо добро у одбрани уколико желимо да играмо утакмицу у којој бисмо имали неку евентуалну шансу да побиједимо - рекао је. Обрадовић је истакао, да сем Аврамовића, у Истанбулу неће играти ни раније одсутни Кевин Пантер и Урош Трифуновић.

- Ситуација је увијек иста, нема се времена да се превише пати или радује. Ми радимо онако како смо навикли да радимо, свакој утакмици приступамо максимално озбиљно и покушавамо што боље да се припремимо. Наравно да гледамо себе и извлачимо поуке и гледамо шта смо радили на претходној утакмици или шта није било добро на тренингу - нагласио је Обрадовић.