latinica  ћирилица
22/11/2023 |  09:43 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Сутра у Бањалуци скуп "Студенти у сусрет науци"

У Бањалуци ће сутра бити отворен мултидисциплинарни научно-стручни скуп "Студенти у сусрет науци" са међународним учешћем, у организацији Студентског парламента бањалучког Универзитета.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Суорганизатор скупа је Универзитет у Бањалуци, а покровитељ Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

На научно-стручни скуп могу се пријавити студенти основних, мастер, докторских студија, као и млади истраживачи до 30 година, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

- СтЕС је прилика да се унаприједи научноистраживачки рад студената у земљи и региону, промовише академски дух научне заједнице, размијене мишљења и склапају нова пријатељства - истиче се у саопштењу.

Сажеци и радови класификовани су у шест научних области - природне науке, инжењерство и технологија, здравствене науке, биотехничке-пољопривредне науке, друштвене и хуманистичке науке.

Скуп, који се организује 16. пут, биће отворен у Народном позоришту Републике Српске, а том догађају присуствоваће и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.