latinica  ћирилица
21/11/2023 |  20:42 ⇒ 22/11/2023 | 10:29 | Аутор: РТРС

Бабић за РТРС: Гол у Лесковцу, најдражи у каријери (ВИДЕО)

Срђан Бабић, фудбалер московског Спартака, један је од најзаслужнијих за пласман репрезентације Србије на Европско првенство. Стамени Бањалучанин је својим голом, донио "Орловима" пласман у Њемачку.
Срђан Бабић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Срђан Бабић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Да је бирао тренутак када ће постићи први гол у репрезентацији, бољи не би изабрао... Играо се 82. минут, Бугари су водили 2:1, корнер је извео капитен Тадић, а највиши у скоку био је Срђан Бабић.

Био је то гол који је одвео "Орлове" на Европско првенство, након 24 године. Тренутак за историји, славље, велику радост...

- То ми је најдражи гол у каријери и једноставно се најљепше осјећам када играм за репрезентацију Србије, обучем тај дрес са националним грбом, тако да моји досадашњи голови у каријери не могу да се мјере са овим за репрезентацију - нагласио је Бабић.

Гол у Лесковцу, памтиће цијелога живота, али времена за славље нема пуно. Бабић се већ вратио у Москву, гдје га очекују обавезе у Спартаку.

Вјерује да ће бити на списку селектора Стојковића за Њемачку, а са великом пажњом пратиће и жријеб у Хамбургу, 2. девембра.

Србија ће бити у четвртом шеширу.

- Гледаћу жријеб али искрено немам неке жеље кога бих волио да добијемо у групи за ривале. Ко год дође, добро дошао - јасан је познати фудбалер из Бањалуке.

Бабић је сунчану Алмерију, ове сезоне замијенио за хладну Москву, и није погријешио. У Русији му је све потаман, тренутно ужива у Спартаку, са којим има највише амбиције

- Одушевио сам се Москвом, од услова, до тога како ме је екипа прихватила, као и навијачи. Нисмо баш сјајно играли у првенству, док смо бољи били у Купу, тако да полако дижемо форму, екипа је нова...Промјенили смо систем игре, тако да је за очекивати да из меча у меч подижемо форму - нагласио је Бабић.

Србија иде на Европско првенство, а један од најзаслужнијих за овај велики успјех је Срђан Бабић, златни "Орлић" са Новог Зеланда, понос Бањалуке и Републике Српске.