latinica  ћирилица
25/10/2023 |  20:19 ⇒ 21:45 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Када год је наш народ био окупљен око својих институција Српска је побјеђивала (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је вечерас у Зворнику на великом народном митингу "Бранимо Српску" да ће Српска побиједити.
Жељка Цвијановић - Фото: Instagram
Жељка ЦвијановићФото: Instagram

- Сваки пут кад смо имали кризну ситуацију, а наш народ био је заједно уз своје институције, ми смо побиједили. И овај пут побјеђује Република Српска, и не само зато што је то рекао Зворник, већ је то рекла све и једна општина и град у нашој Ррпублици Српској - каже она.

Зато што, каже Цвијановићева, знамо вриједности и важности институција, знамо колико је битно и колико је преломни моменат сада да ли ћемо или нећемо имати будућност.

Према њеним ријечима, Српска је свјесна себе и свог капацитета, важности опстанка, очувања оквира који има и за који се српски народ тешком муком борио, а многи су положили живот.

- Српска остаје не само на ногама, него наставља да хода. Српска неће дати да се наставе иживљавања на њеним институцијама - поручила је Цвијановићева.

Она је упитала да ли има иједан предсједник Српске да га нису покушали уништити, те указала да су неки отишли пред међу народне судове, затворе, неки санкционисани од странаца, неки склањани са политичке сцене, а овог би да понизе у суду у Сарајеву.

- Неће га понизити, нећемо дозволити да понижавају наше предсједнике - поручила је она.

Цвијановићева је нагласила да је предсједник Српске радио свој уставни посао, вршио уставну обавезу, није узео ништа од Сарајева, није узео ништа од Кристијана Шмита, нити од било које друге државе.

- Овај предсједник, да није потписао тај указ, ниједан предсједник више никада не смио да потпише било шта а да не оде да упита бар неколико амбасада да ли то смије - оцијенила је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Подсјећамо, у Зворнику се вечерас одржао народни митинг "Бранимо Српску".

Окупљени су позвали на јединство и одлучност да се одбрани оно што је Републици Српској загарантовано Дејтоном.