latinica  ћирилица
03/10/2023 |  17:02 ⇒ 18:20 | Аутор: Б92

Синер доминирао против Алкараса (ФОТО/ВИДЕО)

Јаник Синер ће играти против Данила Медведева за титулу на турниру у Пекингу.
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/WU HAO) -
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/WU HAO)

Италијан је послије велике борбе у полуфиналу побиједио другог играча свијета, Шпанца Карлоса Алкараса, 7:6 (4), 6:1. Био је то њихов седми окршај до сада и четврта побједа Синера, уједно и друга у три меча са Шпанцем у 2023. Још једном се потврдило да играју узбудљиве мечеве, али у овом, Италијан је био бољи, мање је гријешио и био мирнији у моментима одлуке. Алкарас је додуше био тај који је боље отворио меч.

Одмах је свјетски број два стигао до брејка и потом га потврдио, 2:0.

Имао је двије брејк лопте и трећем гему, није успио да их искористи, и одмах је Синер успио да врати брејк у наредном гему за 2:2.

У нарадна два гема виђена је размјена брејкова, 3:3.

До краја сета, успјели су да буду сигурни на сервису, тако да је одлука о побједнику првог сета морала да падне у тај-брејку.

То је Синер стекао предност од 4:1, није је испустио и послије 73 минута игре добио почетни сет добивши тај-брејк са 7:4.

Одмах је Јаник направио брејк и на старту другог сета, а онда смо видјели дуг гем у којем је тенисер из Мурсије имао двије брејк лопте. Издржао је све то Синер и потврдио брејк за 2:0.

Алкарас је лако добио наредни гем, смањио на 2:1, а онда у наредном је стигао до 0:40 и три брејк лопте, али је и то пропустио! Синер је успио да веже пет поена и сачува предност брејка, 3:1.

Када је у наредном послије 40:15, успео да веже четири поена и стигне до новог брејка за 4:1, било је јасно да је пред Алкарасом огроман посао. Јаник је сјајно одиграо гем за 5:1, а одан је Италијан добио и наредни и оверио визу за финале.

Синер ће у сриједу играти за трећи пехар у сезони и девети у каријери, а а Медведев за шесту у години и 21. у каријери.