latinica  ћирилица
03/10/2023 |  13:01 ⇒ 13:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Колаковић: Нисмо били фокусирани на почетку меча против Египта

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је у Токију да његови играчи нису били фокусирани на почетку меча против Египта, али је додао да су "орлови" на крају заслужено побиједили.
Игор Колаковић (Фото: EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI, илустрација) -
Игор Колаковић (Фото: EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI, илустрација)

Србија је у трећем колу квалификација за ОИ савладала Египат 3:1, по сетовима 18:25, 25:19, 25:14, 25:16.

Орлови се налазе на трећем мјесту на табели са шест бодова.

- Нисмо били уопште били фокусирани, не знам зашто имамо тај притисак на старту меча. Нисмо били фокусирани на ствари које су једноставне. И онда смо се нашли у проблему, изгубили смо први сет. Ушли смо у проблем са читавим ритмом на утакмици, али је на крају све испало добро. Мислим да је улазак Уроша Ковачевића дао велику сигурност екипи, почели смо да играмо добро и у одбрани и у блоку, противника смо свели на његов ниво. Ова побједа може добро да послужи за наредне мечеве - рекао је Колаковић, пренио је званични сајт ОСС.

Он је потом похвалио и Немању Машуловића и Александра Недељковића.

- Ми се на почетку утакмица боримо сами са собом, морамо да осјетимо игру. Мислим да смо посљедња три сета у свим елеметнима добро играли и привели смо меч крају - додао је селектор Србије.

Србија ће у сриједу од шест часова играти против Финске у четвртом колу групе Б квалификација за ОИ.

- Финска је екипа за респект. Играју јако добро, агресивни су, не предају се. Они су технички јако добар тим. Очекује нас једна велика битка - навео је Колаковић.

Српски одбојкаш Марко Ивовић је истакао да је његов тим остварио тешку побједу против Египта.

- Много смо напети и то доводи до овакве игре. Пораз од Турске у првом колу унио је додатну нервозу у све нас, али на крају је битна побједа. Због тога смо овдје да побјеђујемо, идемо даље. Данас сви играју одбојку, нема више да је побједа унапријед сигурна. Ми бранимо боје наше земље и даћемо свој максимум на мечу са Финском. Надам се да ћемо бити опуштенији и концентрисанији и да ће то дати резултат - истакао је Ивовић.

Пласман на Олимпијске игре избориће по двије најбоље репрезентације из сваке групе.

Преосталих пет репрезентација биће познато 24. јуна, по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација 2024.