latinica  ћирилица
27/09/2023 |  20:56 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

У акцији СИПА ухапшен Мирко Стојановић из Братунца

У акцији СИПА "Алтер его један" и "Алтер его два", усмјерене на откривању и процесуирању више тешких кривичних дјела повезаних са фалсификовањем докумената, РТРС незванично сазнаје да је међу ухапшенима Мирко Стојановић из Братунца, власник ауто школе "Омега" и дугогодишњи одборник ПДП-а.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Стојановић се, како незванично сазнајемо, сумњичи да је набављао и продавао фалсфикована љекарска увјерења.

Иначе, он је супруг Сњежане Стојановић, члана Предсједништва ПДП и предсједнице ОО ПДП Братунац.

Подсјећамо, припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 13 лица на подручју Тузле, Калесије, Бијељине, Зворника, Сребренице и Братунца због сумње да су починили више кривичних дјела.

Ухапшена лица су осумњичена за организовани криминал, фалсификовање испарава, овјеравање неистинитог садржаја, недопуштено склсдиштење робе, кријумчарење, удруживање ради вршења кривичног дјела, фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давање мита, примање мита, злоупотребу службеног положаја или овлашћења и трговину утицајем.

Лица која су ухапшена спроведена су у просторије Сипе ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега су у законском року предата у даљу надлежност поступајућих тужилаца Кантоналног тужилаштва у Тузли и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

У оперативној акцији "Алтер его један" и "Алтер его два", која је спроведена по налозима Кантоналног суда у Тузли и Окружног суда у Бањалуци, извршени су и претреси на 15 локација.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета већа количина новца, путне исправе, рачунари и лаптопи, бјанко дипломе, печати и друга документација и предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.